Site içi SEO optimizasyonuna yönelik yazılarımıza bulduğum her fırsatta devam etmek istiyorum. Daha önceki SEO eğitim makalelerime buraya tıklayarak üzerinden ulaşabilirsiniz.
Ziyaretçilerinize geniş iletişim bilgileri sunun.
Yazı İçeriği
Hizmet Şartları ve Gizlilik sayfalarını sunun.
Sahip olduğunuz web sitesi türü ne olursa olsun, hizmet şartlarınızı ve gizlilik politikanızı özel sayfalarda belirtmek iyi bir fikirdir. Bu sayfalar site haritanızın bir parçası olarak görmelisiniz, kullanıcılarınızı önemsediğinizi, işletmenizi nasıl yürüttüğünüz ve müşterilerinizin bilgilerini nasıl kullanacağınız hakkında şeffaf olduğunuzu gösterir.
Google Search Console’u kullanarak sorunları bulun ve düzeltin.
Google Search Console, sitenizin performansı ve arama motorlarında nasıl göründüğü hakkında bilgi veren altın bir madendir. Örneğin; Search Console, sitenizin ziyaretçileri düştüğünde size bir uyarı gönderebilir veya hatalı bir şekilde dizine eklenmiş sayfaları size sunar. Google’ın sitenizi nasıl dizine eklediğini ilk elden inceleyebilirsiniz.
Özellikle Google’ın son dönemde Search Console’u yenilemesiyle, önümüzdeki dönemde web sitemizle ilgili daha fazla dataya ulaşabileceğimiz kesin.
Çıkış Oranı ve Hemen Çıkma oranlarınızı azaltın.
Genelde, sıçrama ve çıkış oranları metrikleri birbirine benzetilebilir ancak bu iki metriğin birbirinden farklı olduğunu buradaki linke tıklayarak anlayabilirsiniz. Makaleden de anlayacağınız üzere, her iki metrik de bir kullanıcının belirli sayfayı ziyaret ettikten sonra siteden ayrıldığını ima eder. Yüksek bir sıçrama veya çıkış oranı, sitedeki içeriğin yetersiz olduğu anlamına gelebilir. Ziyaretçilerinize daha uzun, derinlemesine ve değerli içerik sunarak kullanıcıların web sitenizde daha uzun süre meşgul olmasını sağlayarak bu oranları artırmaya çalışın.
Sayfada Harcanan Süreyi En Üst Düzeye Çıkarın
Çıkış ve hemen çıkma oranlarınızı düşürerek, kullanıcıların sitenizin ilgili sayfasındaki geçirdiği zamanı arttırmış olacaksınız. Sitenizin her bir sayfasında geçirilen zamanı artırmak için fazladan başka bir şey yapmanız gerekmeyecek. Google, bir sayfanın içeriğine vereceği değerde dolaylı bir ölçü olarak sayfada geçirilen zamanı baz alır.